viernes, 4 de mayo de 2007

PUNT 5: PROGRAMARI I RECURSOS DIDACTICS

OPINIÓ PERSONAL:
Aquest capítol ens fa un recorregut pels diferent programes que podem trobar-nos en les escoles avuí en dia: processador de text ( word i openoffice), programes de dibuix ( Paint i Kidpix), programes de presentació ( power point i openofficeimpress), programa jclic, programes de tractament d'imatge ( Paint Shop Pro i Gimp), programes d'enregistrament del so.
A continuació ens mostra una gran quantitat de pàgines molt interessants per a la nostra futura tasca educadora. De debò podem veure com li donem un bon ús a les noves tecnologies, és cret, que no tenim que estar tot el dia davant l'ordinador, pero la veritat que hi han moltes pagines webs que ens diu l'article que val la pena passejar-se per elles.
Al aula on vaig fer el PRACTICUM II ( 1r de primària) hi havien 5 ordinadors dins l'aula, com que treballaven per projectes la mestra si buscava pagines interessant per a qué ells mateixos pugueren buscar informació sobre el que estaven donant.
També utilitzaven prou el programa JCLIC pero anaven a la pagina de les activitats ja fetes. Aquestos jocs reforçaven els aprenentatges apressos en classe.
Per últim, dir que si les noves tecnologies les gastem com a un recurs més dins l'aula poden ser molt ben aprofitades, pero hem de procurar no sustituir el tracte personal que dona la mestra a l'alumne.

No hay comentarios: