miércoles, 16 de mayo de 2007

SOFTWARE LLIURE A L'EDUCACIÓ



La meva experiència en el software lliure va començar l'any passat en l'assignatura d'Informàtica, els mestres van començar treballant el software privatiu, començant a ensenyant-nos el funcionament del word i a principi del segon semestre ens van dir que en totes les escoles s'anava a instal·lar el software lliure, i per tal com a futures mestres haurien de conéixer. Fins aquest moment havia sentit parlar de Linux però creia que era un sistema operatiu soles per a informàtics o gent que en sap molt d'informàtica; vaig poder comprovar que no que açò era tasca de tots el saber com funcionava el software lliure. També diria que quan ens van ensenyar Linux no ens van explicar de manera detallada que significava o per que servia, soles vam pensar pense que totes les estudiants, vaja rotllo ara que sabem com van aquestos programes ens els canvien per altres més complicats ( crec que com he llegit en alguns dels documents, similar al que pensen molts mestres que estan treballant actualment).

Però, després de l'oportunitat que se'ns ha donat de poder conèixer aquest any alguns aspectes més sobre software lliure, pense que es una bona proposta el que s'utilitze no soles dins l'escola sinó en totes les parts, per que hem de pagar per uns programes si els tenim GRATUÏTS, es tonteria no!!!

M'agrada molt l'aportació del video de Stallman, ja que pense que ens poques paraules diu coses molt clares i interessants: que es lliure el software, que hem d'ensenyar-lo no soles als mestres sinó també als alumnes per així donar possibilitats a què el gasten també en els seus ordinadors i el que em crida molt l'atenció es el que diu que quan els alumnes li pregunten sobre el software privatiu diu que d'això ell no en sap, no se aquesta frase em sona ja que alguna vegada l'he sentit algun mestre de la universitat, i la veritat crec que té molta raó ja que si no volem difondre una cosa no li hem de donar res d'importància.

Actualment, posat en funcionament el programa Linux soles l'he vist en l'escola que vaig fer les pràctiques, també l'aula virtual l'he vista en funcionament on entren pares i mares a parlar o opinar sobre coses. Esperem que poc a poc siguen totes les escoles les que utilitzen el software lliure i sobretot gratuït.

No hay comentarios: